https://www.edpuzzle.com – лесен и ефективен начин за споделяне на видеа, към които може да се добавят бележки и въпроси, което ги прави по-интерактивни. Приложение е подходящо за провеждане на „обърната класна стая“. Докато гледат клиповете, учениците проявяват критично мислене по различни теми.
https://www.bg.khanacademy.org – предлага практически упражнения, видео уроци и персонализирано табло за учене, които позволяват на учащите да учат със собствено темпо в класната стая или извън нея.
https://www.socrative.com – достъпен като приложение както в магазина на Windows, така и в Google Play и App Store. Socrative може да ангажира целия клас не само с удобния интерфейс и приятен дизайн, но и с функционалността си. Той предоставя възможност за създаване на образователни упражнения и игри, които могат да бъдат оценявани в края им. Експортирането на резулатати и оценката може да бъде автоматична или с поставена различна тежест за всеки от въпросите по време на работа.
https://www.edmodo.com – социална платформа за обучение, сайт за учители, ученици и родители.  Текущи приложения включват публикуване задачи, създаване на анкети за студентски отговори, вграждане на видео клипове, създаване на учебни групи, публикуване викторини за ученици да предприемат, и създаване на календар на събития и задачи. 
https://www.quizizz.com – състезателна изпитна игра, която може да изградите около желана от вас тема. Учениците, разполагащи с персоналания код на всяка игра, могат да участват в нея, след като въведат своето име и изберат аватар, който да ги представя. По време на играта всеки верен отговор носи точки, а резултатите между отделните участници могат да бъдат проследени в реално време. В края на играта може да се проследи всеки отговор, който е посочил отделният играч, да се коментира неговото решение и т.н.
https://www.quizlet.com – инструмент за въпросници, който се фокусира върху термини и дефиниции. Учениците могат да изберат дали да направят тест, да използват учебен режим, флашкарти или да свързват термини с дефинициите им. Quizlet Live позволява на учениците да работят заедно, за да намерят правилната дума или дефиниция за дадено описание. Те обаче не могат да виждат отговорите на съотборниците си и ако някой направи грешка, отборът му трябва да започне отначало.
https://www.ted.com/watch/ted-ed – видеоуроци
https://www.trello.com – е онлайн приложение за управление на задачи, което ви позволява да създавате виртуални дъски, да запазвате списъци. Тези виртуални табла (мислете, че виртуалните щифтове) ви позволяват да добавяте списъци към всяка дъска, списъците не са само вашите обикновени „неща за вършене“, те са интелигентни списъци, които ви позволяват да добавяте прикачени файлове, да създавате контролни списъци, да задавате задачи и да гласувате задачата да се подчертае нейната важност. Уеб приложението е безплатно и ви позволява да добавяте членове, да създавате организация и ги споделяйте или само с членове, или с когото и да било.
http://www.pre-texts.org/
https://www.plickers.com/
https://kahoot.com/ – служи за изграждане и участие във викторини, в които учениците могат да участват с преносими компютри, мобилни телефони, таблети и други устройства. Kahoot позволява вграждането на видео, текстово и аудио съдържание като част от изпитните въпроси или анкетата, която провеждате. Всяка анкета има уникален URL адрес, до който учениците имат достъп след регистрация с псевдоним.
https://atomisystems.com/download/
https://screencast-o-matic.com/
https://nearpod.com/ – инструмент за изготвяне на интерактивни презентации. Позволява добавяне на различни дейности, като въпросници, въпроси с отворен отговор, анкети и дори слайдове с виртуална реалност от библиотеката на Nearpod. Учениците могат да отворят презентацията на своите устройства, като въведат нужния код в Nearpod приложението или като просто натиснат върху линк. Учителят може да контролира презентацията и когато смени слайда, той ще се смени и на екраните на учениците.